Is uw domein nog vrij?

Domeinregistraties vanaf € 0,95 per maand! Webhosting vanaf € 5,00 per maand!

Wat is een domeinnaam?

Heel simpel uitgelegd is het een adres die u intypt in de adresbalk van uw webbrowser om een website op te vragen. Maar u kunt veel meer informatie in uw adresbalk intypen om een pagina op deze website op te vragen, en niet alles wat in uw adresbalk staat is het domeinnaam. Welk gedeelte is nu de eigenlijke domeinnaam van een website? Hieronder een aantal voorbeelden, met in het blauw het eigenlijke domeinnaam:

  • https://www.kr-solutions.nl/wat-is-een-domeinnaam
  • www.facebook.com
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Domeinnaam
  • hostingisonsdomein.nl

Voor het domeinnaam staat meestal www. Dit is een subdomein waar bijna altijd de website te vinden is van het domein. In het voorbeeld hierboven zien we in plaats van www ook een voorbeeld met nl.wikipedia.org, nl. is ook een subdomein, maar in dit geval wordt het gebruikt om de taal van de pagina te bepalen.

Aan het begin van het adres dat u opvraagt via uw adresbalk, staat het protocol die gebruikt wordt om uw pagina's in uw browser weer te geven. Dit is niet altijd zichtbaar maar begint meestal met http:// of https:// of ook wel ftp://

Achter het domeinnaam kunnen gegevens staan om een specifieke pagina op te vragen op de website. Bijvoorbeeld 'wat-is-een-domeinnaam', zodat de website weet dat u graag deze pagina wilt bekijken. En ook deze pagina kan weer gegevens uit het adres gebruiken, zoals het invullen van uw naam in een formulier op de pagina. Dit gedeelte ziet er vaak zo uit: /welkom?naam=pieter

Al deze informatie behalve het domeinnaam, kan verschillen per website. Het domeinnaam zelf is aan regels verbonden. Zo mag een domeinnaam alleen uit kleine letters en getallen van 0-9 bestaan en mag het een streepje hebben (-), maar niet aan het begin of einde van het domein. Een domeinnaam is moeilijk te bedenken, omdat de mooiste namen al bezet zijn. Mocht u toch een domeinnaam hebben gevonden die u wilt registreren en ook vrij is dan kunt u dat doen bij een domeinnaam registrar zoals K&R Solutions. Het kan ook zijn dat een domeinnaam al bezet is maar toch te koop is. De eigenaar van dit domein wil hier natuurlijk een behoorlijke winst aan overhouden. Het is verstandig om toch nog even verder na te denken over een domeinnaam, u kunt de domeinnaam checker van K&R Solutions hiervoor gebruiken.

Wacht niet te lang met het registreren, want voor u het weet is uw goed bedachte domeinnaam bezet!

Overzicht van uw bestelling

Totaal ex. BTW: € 0,00 pm
Totaal incl. BTW: € 0,00 pm
Bestelling afronden
Veilig betalen via uw eigen bank

Klantenlogin Het centrale beheer van uw K&R Solutions producten

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Copyright © 2019 K&R Solutions. Alle rechten voorbehouden.
E: info@kr-solutions.nl - H: helpdesk@kr-solutions.nl