Is uw domein nog vrij?

Domeinregistraties vanaf € 0,95 per maand! Webhosting vanaf € 5,00 per maand!

.nl

.nl is de Nederlandse domeinnaam achtervoegsel. Dit achtervoegsel, ook wel extensie of TLD genoemd is het achterste gedeelte van een domeinnaam. Bezoekers van een website met een .nl domeinnaam verwachten een Nederlandstalige website.

De TLD .nl is gebaseerd op de landcode van Nederland en valt dan ook onder de ccTLD's, voluit: country code top level domain. Een top level domein is eigenlijk waar een domeinnaam technisch mee begint, ook al staat het achteraan.

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) geeft de .nl adressen uit en beheerd deze op hun servers. U kunt niet zelf (direct) een domeinnaam registreren. Hierbij bent u afhankelijk van een Registrar zoals K&R Solutions. Registrars zijn lid van SIDN en mogen een domeinnaam op uw naam zetten. Op dat moment bent u wel zelf eigenaar van dit domeinnaam en niet de Registrar. Bij SIDN staat geregistreerd dat u de echte eigenaar bent van dit domein.

Een domeinnaam is een voor mensen leesbare en te onthouden naam. Het adres waar dit domeinnaam naar toe verwijst is een nummer (of ip adres). Dit nummer is een unieke combinatie om uw computer of webserver waar uw website op staat, te vinden op het internet. Een computer of netwerk probeert de computer waar uw website op staat, te bereiken met dit nummer. Dit kan niet met een domeinnaam. Er is dus een vertaling nodig van een domeinnaam naar een ip adres. Deze vertaling wordt gedaan door naamservers ofwel DNS (domain name systems). Deze Domain Name Systems worden meestal beheert door uw Registrar of webhosting provider.

Uw domeinnaam kunt u altijd onderbrengen bij een andere webhosting provider of registrar. Voor het verhuizen van een domeinnaam is een authorization code of token nodig. Dit token kunt u opvragen bij uw huidige provider. Zij zijn verplicht, ongeacht de contractduur, u het token te overhandigen.

Controleer met de domein checker of uw domein nog vrij is. Heeft u al een domeinnaam maar nog niet bij K&R Solutions? Dan kunt u er voor kiezen om uw domeinnaam te verhuizen. Vraag in dat geval een token aan bij uw huidige internet provider, dit token kunt u tijdens de bestelling opgeven, zodat u zo snel mogelijk weer online bent met uw website. Reageert u huidige provider niet op uw verzoek, dan kunt u contact op nemen met K&R Solutions, wij zorgen er voor dat u uw token zo snel mogelijk toegestuurd krijgt.

Overzicht van uw bestelling

Totaal ex. BTW: € 0,00 pm
Totaal incl. BTW: € 0,00 pm
Bestelling afronden
Veilig betalen via uw eigen bank

Klantenlogin Het centrale beheer van uw K&R Solutions producten

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Copyright © 2019 K&R Solutions. Alle rechten voorbehouden.
E: info@kr-solutions.nl - H: helpdesk@kr-solutions.nl