Is uw domein nog vrij?

Domeinregistraties vanaf € 0,95 per maand! Webhosting vanaf € 5,00 per maand!

Wordpress installatie handleiding

Benodigheden

Om wordpress te installeren zijn er een aantal gegevens nodig die u moet invullen tijdens de installatie van Wordpress.

- Database (standaard word er een database aangemaakt genaamd : "uwdomein_extensie" bijvoorbeeld: mijnnieuwewebsite_nl )
- Gebruikersnaam van uw hostingpakket
- Wachtwoord van MySQL (standaard is dit gelijk aan het wachtwoord van uw hostingpakket)

In de handleiding maken we als voorbeeld gebruik van de database "p20_wordpress_site" (De database kunt u aanmaken in het controlpanel).
Als gebruikersnaam voor de hosting/database gebruiken we als voorbeeld "p20".
Als wachtwoord voor de hosting/database gebruiken we als voorbeeld "uwwachtwoord".
De host voor de database is "localhost". Dit zal voor de shared hosting pakketten gelijk zijn tenzij de database gehost wordt op een externe server.

Wordpress downloaden

Wordpress kan gedownload worden vanaf http://nl.wordpress.org. Het gedownloade bestand kunt u vervolgens uitpakken. Nu is het tijd om de Wordpress bestanden te uploaden naar uw hostingpakket. Het uploaden kan door middel van een FTP-client zoals Filezilla Client (filezilla-project.org).

Start een FTP-client op en maak verbinding met de server door middel van de gegevens die aan u zijn verstrekt bij registratie.
Upload alle Wordpress bestanden in de "public_html" directory. Nadat dit voltooid is, is het tijd om wordpress te installeren.

Wordpress installeren

Ga met uw browser naar : http://www.<uwdomein>.<extensie> (bijvoorbeeld http://www.mijnwebsite.nl) het volgende scherm verschijnt :


Klik op "Configuratiebestand aanmaken" om de installatie te starten. Het is niet nodig om de rechten op de folders te wijzigen. Elk hosting pakket draait onder z'n eigen gebruiker en kan daarom in de benodigde mappen schrijven.


Klik op "Laten we starten" om vervolgens de database gegevens in te vullen zoals zichtbaar in de volgende afbeelding.


Vul hier de gegevens in die zijn verstrekt bij uw hostingpakket. Standaard word er al een database met de naam <uwdomein>_<extensie> (bijvoorbeeld: mijnwebsite_nl) aangemaakt.
Klik op "Vastleggen" om de ingevoerde gegevens te testen en weg te schrijven naar het configuratie bestand. Wanneer dit geslaagd is verschijnt de volgende afbeelding.


Klik op "De installatie starten" om verder te gaan met de Wordpress installatie. Er volgt nu een scherm om de gegevens van de website in te vullen en een administrator gebruiker aan te maken om uw Wordpress website te beheeren.


Klik op "Wordpress installeren" om de laatste stappen van de Wordpress installatie te voltooien. Het volgende scherm verschijnt en er kan nu ingelogd worden op het beheer gedeelte van uw Wordpress site.


Er kan altijd ingelogd worden op het beheer gedeelte door middel van de volgende link http://www.<uwdomein.extensie>/wp-login.php (bijvoorbeeld http://www.mijnwebsite.nl/wp-login.php). Het inlog scherm zoals hieronder weergegeven komt dan tevoorschijn waar u kunt inloggen.


U kunt uw website altijd bekijken door naar uw domeinnaam te surfen op http://www.<uwdomein>.<extensie> (bijvoorbeeld http://www.mijnwebsite.nl). In het begin zal de website een uiterlijk hebben zoals in de volgende afbeelding is weergegeven.


De installatie van Wordpress is nu met succes voltooid. U kunt vanaf nu aan de slag met uw splinternieuwe Wordpress website.
Succes!

Overzicht van uw bestelling

Totaal ex. BTW: € 0,00 pm
Totaal incl. BTW: € 0,00 pm
Bestelling afronden
Veilig betalen via uw eigen bank

Klantenlogin Het centrale beheer van uw K&R Solutions producten

Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Copyright © 2019 K&R Solutions. Alle rechten voorbehouden.
E: info@kr-solutions.nl - H: helpdesk@kr-solutions.nl